D'RAN EN HOE!?

visual dran top mobile
visual dran top

De eerste editie van D'RAN en HOE | Mijn Buitengebied ligt inmiddels achter ons. PVO Oost-Nederland en Ruimtevitaal regisseurs evalueren binnenkort. De informatie blijft voor nu nog even beschikbaar, aanmelden kan niet meer, foto's en een aftermovie volgen binnenkort.

 

D'RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied is een dag vol inspiratie voor een vitaal erf- en buitengebied in de Achterhoek. Het perspectief is voor iedereen anders en vraagt tegelijkertijd toch om een gemeenschappelijke aanpak.

KLIK HIER OM AAN TE MELDEN

visual dran small

Het buitengebied in de Achterhoek staat voor enorme landelijke opgaves. En dat begint op de individuele erven van zowel agrarische ondernemers als reeds gestopte agrariers en particulieren. Een vitaal erf- en buitengebied is de komende decennia de centrale opdracht vanuit meerdere invalshoeken. D'RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied biedt 25 mei 2023 een dag waarop alle uitdagingen volledig worden belicht.

Het buitengebied in de Achterhoek staat voor enorme landelijke opgaves. En dat begint op de individuele erven van zowel agrarische ondernemers als reeds gestopte agrariers en particulieren. Een vitaal erf- en buitengebied is de komende decennia de centrale opdracht vanuit meerdere invalshoeken. D'RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied biedt 25 mei 2023 een dag waarop alle uitdagingen volledig worden belicht.

visual dran small

Programma

D'RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied is bedoeld voor verschillende doelgroepen uit de publieke en de private sector. D'RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied vindt plaats in De Radstake in Heelweg met plenaire sessies, diverse workshops en een informatiemarkt waar je o.a. in gesprek kunt gaan met vertegenwoordigers van de gemeenten.

Klik hier voor een overzicht van de standhouders op de informatiemarkt.

De ochtend is bestemd voor vertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen, provincie en diverse ministeries (landbouw, JenV, Economische Zaken). Inloop is vanaf 09.00 uur, het ochtendprogramma start om 09.30, Frans Miggelbrink opent en gaat in gesprek met de sprekers van de workshops. De workshops beginnen om 10.30 uur, de ochtend wordt met een plenaire sessie afgesloten om 12.30 uur, waarna tegelijkertijd de informatiemarkt opengaat.

Het middag- en avondprogramma richt zich op ondernemers en bewoners uit het buitengebied en kent een identieke opzet.

De inloop van de middag is vanaf 13.00 uur. Frans Miggelbrink opent en gaat in gesprek met de sprekers van de workshops die om 14.15 uur beginnen. De middag wordt om 16.15 uur afgesloten met een plenaire sessie, waarna tot 17.30 uur gelegenheid is de informatiemarkt te bezoeken.

De inloop van de avond is vanaf 19.00 uur. Frans Miggelbrink opent en gaat in gesprek met de sprekers van de workshops. De workshops starten om 20.30 uur. De avond wordt om 21.45 uur afgesloten met de gelegenheid de markt te bezoeken en te netwerken.

Inhoud workshops ochtend

  • Workshop 1: Van "remmers naar beweging" bij 85% van de erfeigenaren in het buitengebied (Anton Legeland, Ruimtevitaal Regisseurs)
  • Workshop 2: Werkwijze en aanpak van Hof van Twente met de mens centraal (wat kan wel ipv wat kan niet)
  • Workshop 3: Ontwikkelingen in het buitengebied met accent op gebiedsgerichte aanpak (Provincie Gelderland/gemeente Winterswijk)
  • Workshop 4: Criminele risico's in het buitengebied (Anton Jansen/Paul van der Weiden, PVO Oost-Nederland)

Inhoud workshops middag/avond

  • Workshop 5: Er kan toch vaak meer op jouw erf dan je denkt (Anton Legeland, Ruimtevitaal Regisseurs)
  • Workshop 6: Een duurzaam erf in een jaar (Otto Willemsen)
  • Workshop 7: Provinciale kijk op ontwikkelingen in het buitengebied (Provincie Gelderland)
  • Workshop 8: Criminele risico's in het buitengebied (Anton Jansen/Paul van der Weiden, PVO Oost-Nederland)
  • Workshop 9: Toekomstig boeren: kansen voor monovergister en stikstofkraker op bedrijfsniveau

 

Voor wie?

D'RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied is voor alle belanghebbenden in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. D'RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied is een initiatief van Ruimtevitaal Regisseurs en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

Het complete programma kun je hier downloaden: D'RAN en HOE!?-flyer.

Logo PVO RuimteVitaal