Cybercrime Alert

ACTUEEL:

 

NFIR heeft negen awareness video's gemaakt met de meest voorkomende vormen van Cybercrime:

Cybercrime Alert

Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland organiseert in samenwerking met gemeenten en ondernemersverenigingen onder de noemer Cybercrime Alert informatie- en trainingsavonden. Ondernemers krijgen tijdens deze bijeenkomsten voorlichting en tips over hoe zich te wapenen tegen cybercriminaliteit. Phishing e-mails, CEO-fraude, cryptolockers (ransomware), op afstand te bedienen apparaten en DD0S-aanvallen zijn aan de orde van de dag. Een willekeurige opsomming van criminele activiteiten in cyberspace. De verwachting is dat binnen vier tot vijf jaar circa 60 tot 70 procent van alle inbraken digitaal is. Daders op afstand zijn moeilijk op te sporen. Digitale bedrijfsprocessen maken bedrijven en organisaties kwetsbaar.

De bijeenkomsten vinden plaats onder auspiciĆ«n van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en de Cyber Security specialisten van NFIR, Nederlands Forensisch Incident Response.

Een ethisch hacker informeert op een Cybercrime Alert de aanwezigen over digitale gevaren, verstrekkende gevolgen en hetgeen ondernemers kunnen doen om de kans op Cybercrime te verkleinen. Na afloop van de presentatie is een aantal cyber securityspecialisten beschikbaar om individuele vragen te beantwoorden en praktische hulp te bieden.

Cybercrime Alert voorkant 600

Voor meer informatie en de mogelijkheid tot het organiseren van een Cybercrime Alert: info@pvo-oostnederland.nl. NFIR en PVO Oost-Nederland hebben op diverse plaatsen een Cybercrime Alert georganiseerd:

NFIR en PVO Oost-Nederland verzorgen inmiddels ook een digitale variant van de Cybercrime Alert. De primeur was in handen van ZP Raalte.