Buitengebied Alert Putten

Buitengebied Alert Putten in de Blokhut, in Putten. De gemeente Putten organiseert een informatiebijeenkomst over ondermijning met als motto: Boef zoekt Boer. De aanwezigen worden welkom geheten door burgemeester Henk Lambooij. Anton Jansen van PVO Oost-Nederland verzorgt een presentatie 'Ondertussen in het Buitengebied'. 

Het doel van de avond is om inwoners en ondernemers in het buitengebied bewust te maken van signalen die op ondermijning kunnen duiden. “Het buitengebied, ook dat van Putten, is kwetsbaar geworden voor ondermijning’, zo stelt burgemeester H.A. Lambooij. “De georganiseerde criminaliteit is vaak dichterbij dan gedacht en kent verschillende vormen. Denk daarbij aan een boerenschuur die voor veel geld wordt verhuurd. Of denk aan een bedrijf met geblindeerde ramen of aan een slecht verlicht pand dat overdag is gesloten, maar waar ’s avonds wel vaak volk loopt”.

Volgens Lambooij maken criminelen meer en meer gebruik van de anonimiteit die het buitengebied biedt. Hij wijst erop dat ondernemers vaak onbewust meewerken aan vormen van georganiseerde misdaad: “Wij moeten niet naïef zijn met elkaar”. Aanmelden voor de avond is niet nodig.

Buitengebied Alert