Buitengebied Alert Lingewaard

Buitengebied Alert Lingewaard. OBC Huissen is gastheer van deze avond, die wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Lingewaard. Vanaf 19.30 uur is de inloop, Anton Jansen van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en Paul van der Weiden van het CCV verzorgen de presentatie 'Ondertussen in het buitengebied'. Buitengebied Alert Lingewaard is bestemd voor ondernemers en inwoners van het buitengebied in Lingewaard.

Hoe herken je een hennepkwekerij en een xtc-lab? Wat moet je doen als criminelen je leegstaande loods willen huren? Waar kan ik verdachte situaties melden? Deze vragen en meer komen aan de orde tijdens #BuitengebiedAlert, de informatieavond over ondermijning die donderdag 4 november wordt georganiseerd.

Die avond kunt u ook een kijkje nemen in de ‘ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken’, waarin een xtc-lab, een hennepkwekerij en een coke-wasserij zijn nagebouwd. Experts van de politie laten zien waar je deze aan kunt herkennen en geven uitleg over de gevaren die ze opleveren voor de omgeving. De informatieavond wordt gehouden op OBC Huissen. Daar staat ook de ondermijningscontainer. Bewoners bewust maken van gevaren van ondermijning Het is voortdurend in het nieuws: de invloed van de georganiseerde criminaliteit op de Nederlandse samenleving neemt hand over hand toe. De gemeente Lingewaard wil zoveel mogelijk voorkomen dat criminelen ook hier neerstrijken. Dat doet ze door haar inwoners en ondernemers bewust te maken van de risico’s van ondermijning en van wat ze er zelf tegen kunnen doen. Het thema van deze avond is dan ook: ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’.

Nadere informatie volgt. U kunt zich aanmelden voor deze Buitengebied Alert via het e-mailadres VTH@lingewaard.nl