Buitengebied Alert Berkelland 1 april

Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland verzorgt op de Open Bedrijvendag van de gemeente Berkelland een presentatie 'Ondertussen in het Buitengebied'. Het buitengebied van Berkelland biedt een prachtige leefomgeving, de veilig- en leefbaarheid staat echter onder druk. 

Buitengebied Alert

De georganiseerde misdaad ziet haar kansen schoon voor criminele activiteiten door de grote ruimtes en het beperkte toezicht. Paul van der Weiden en Carmen Cattier, beiden adviseur bij Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, nemen inwoners en ondernemers mee in het onderwerp ondermijning, de verwevenheid van boven- en onderwereld. Wat kun je zien op bedrijven- en industrieterreinen, wat is zichtbaar in het buitengebied?

Nog belangrijker: zij vertellen wat je kunt doen om de omgeving veilig te maken en te houden. Je krijgt concrete tips en handvaten om te voorkomen dat ondernemers in zee gaan met criminelen van de georganiseerde misdaad. Naast deze presentatie ben je de hele dag welkom om een bezoek te brengen aan de Ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken, waarin je leert hoe hennep en drugs worden geproduceerd en hoe je signalen van die processen kunt herkennen.